HTML

2008.04.26. Ludwig Múzeum - Fluxus East

2008.04.28. 02:09 bakisrovar

a fluxus kiállítás legmókásabb bemutatott tárgya egy átalakított pingpongfelszerelés volt. az asztal egyik térfelén egy nagy lyuk tátongott, a másik térfél lapos felülete pedig meg volt törve, mintha félbe hajtották volna (ld. a képen). az ütőket is átformálták: volt lyukas, súlyos és mindenféle anyaggal (szivacs, szilikoncsövek, tejszínes pohárkák, műanyag palackok, műanyag rács) bevont fajták. egyedül a pingponglabdák maradtak hagyományosak, ami ellen a bakis rovar művészethuligánjainak tenni kellett.

a következő labdákat készítettük el és csempésztük be a kiállításra: gyöngyökkel borított, sávosan bemetszett, fúrt lyukacsos bakis rovar felirattal, két labda zsinórral összekötve, többféle anyaggal (polifoam, dekorgumi, műanyagháló, színes bőr, csomagoló fólia) bevont, rugóval ellátott, papírkockába zárt labdák, illetve három kifúrt-kifújt fehér tojást is a labdák közé rejtettünk.
az övtáskámban vittük be a preparált labdákat és míg az őrök nem figyeltek gyorsan kipakoltuk őket. mivel nem nagyon fértek el, ezért kettő hagyományosat elhoztunk (elnézést a károkozásért!), de hamar azok is összezsinórozódtak és iziben ki is próbáltuk őket egy sportboltban.

hivatalos módon is részesei lettünk a kiállításnak: a megnyitón készült fényképekből és feliratokból készült tablón felbukkan a bakis rovar is.

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás művészethuliganizmus bakisrovar ludwig

A bejegyzés trackback címe:

https://bakisrovar.blog.hu/api/trackback/id/tr98444795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása